Van Dijks defensiva prestation är oklanderlig

I den första omgången av grupp A i VM 2022 i Qatar besegrade Nederländerna Senegal med 2-0. Van Dijk, som representerade Nederländerna i World Series för första gången, presterade bra och hjälpte laget att hålla nollan . Van Dijk, klädd i en Fotbollsskor Adidas Copa Sense+ FG, hade utmärkt statistik för sin första stora turnering i karriären.

Van Dijk, som spelade hela matchen i denna match, bidrog med 3 rensningar och 1 block, förutom 2 interceptions. Van Dijk deltog i 7 luftkonfrontationer och vann framgångsrikt bollen 4 gånger. När det gäller passningar rörde Van Dijk bollen 71 gånger och passade bollen 62 gånger, med en framgång på 80 %, men det blev ingen lyckad långpassning.

Det är värt att nämna att som världens nummer 1 mittback, Van Dijk, klädd i en billiga fotbollsskor barn, inledde milstolpen för sin 50:e landslagsmatch i denna match, men han har aldrig spelat för Nederländerna i 49 tidigare matcher. deltagit i stora tävlingar som VM och Europacupen, det är första gången som Van Dijk deltar i en större tävling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *