Real Madrid 2-0 Osasuna

I den 22:a omgången av La Liga säsongen 2022-2023 spelade Real Madrid borta mot Osasuna. I den första halvleken av matchen gjorde inget av lagen något mål. I den andra halvleken av matchen fick Valverde, som var klädd i en billiga fotbollsskor Messi Adidas X, en assist från Vinicius och gjorde mål, och Asensio, som kom från bänken, gjorde mål. I slutet av matchen besegrade Real Madrid Osasuna med 2-0 borta för att vinna.

Med Karim Benzema åsidosatt på grund av skada har Vinicius Jr fått axla bördan för Real Madrid. Även om det slutade med att han vann för laget, gick han också igenom många motgångar för att komma dit. Den 22-årige brasilianaren verkade redo att göra mål i den 10:e minuten, men Osasunas målvakt Sergio Herrera fick tillräckligt med beröring när bollen gick genom hans ben för att sätta bollen. Bollen är riktad framför mål och utom fara.

Efter de sista 90 minuterna slog Real Madrid Osasuna med 2-0 tack vare mål i andra halvlek från Ernesto Valverde och Esensio i Fotbollsskor Nike Tiempo. Real Madrid, som vann den här matchen, inledde två raka segrar i ligan, med 51 poäng, bara 5 poäng bakom topp Barcelona. Ossana gjorde också 30 poäng efter att ha förlorat den här omgången och är tillfälligt rankad på 10:e plats.